Joensuun taiteilijaseura ry

Joensuun Taiteilijaseura ry on kuvataiteilijoiden yhdistys, johon kuuluu 210 jäsentä (vuonna 2019).

Jäsenistö kattaa koko Pohjois-Karjalan alueen. Seuran tehtävänä on edistää kuvataiteilijoiden tai­teel­lisen työn perusedellytyksiä ja ammatillista asemaa Pohjois-Karjalassa sekä tukea ku­va­tai­teen harrastustoimintaa.

Taiteilijaseura järjestää kuvataidenäyttelyitä, työpajoja ja kursseja sekä toimii aktiivisesti poh­jois-karjalaisen kulttuurielämän ylläpitäjänä ja kehittäjänä.

Taiteilijaseura tekee yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden ja päättäjien kanssa muun muassa asi­an­tun­ti­ja­teh­tä­vis­sä.

Galleria Kohina toimii Joensuun uusissa tiloissa Taitokorttelin tiilitalossa ja samoissa tiloissa toi­mii myös vuonna 1971 perustettu Suomen vanhin taidelainaamo, Joensuun Taidelainaamo.

Taiteilijaseuran toimisto sijaitsee Taidekeskus Ahjossa.

Toimisto:

- Tuottaja: Heikki Pieviläinen

Galleria Kohina / Taidelainaamo:

- Galleriatyöntekijä: Anne Halonen

Joensuun Grafiikanpaja: