Taidelainaamo

Sisusta tunteella

Hanki taideaarteesi taidelainaamosta josta voit lainata tai ostaa osa- tai ker­tamaksulla.

Taidelainaamo

Suomen vanhin taidelainaamo, vuonna 1971 perustettu Joensuun Taidelainaamo sijaitsee idyllisessä Taitokorttelissa, aivan Joensuun keskustassa Galleria Kohinan yhteydessä.

”Suomen ensimmäinen taidelainaamo perustettiin Joensuuhun vuonna 1971. Oli ilmeinen sattuma, että ensimmäinen lainaamo avattiin nimenomaan Joensuussa, sillä liikehdintää asian parissa oli ollut jo edellisen vuosikymmenen loppupuolelta asti mm. Helsingissä. Joensuu viitoitti Suomen taidelainaamomallin. Joensuun taidelainaamo toimi alusta asti maksullisena lainaamona, vaikka taidelainaamoajatusta ajavat tahot olivat ottaneet lähinnä mallia maksuttomista kirjasto-tyyppisistä lainaamoista (art lending library). Joensuun taidelainaamo toimi hyvin samantapaisesti kuin Malmön kirjastoon vuonna 1965 perustettu lainaamo: taiteilijaseura peri provisiota (20 %) taidelainoista kulujen peittämiseksi ja lisäksi taideteokset saattoi alusta alkaen lunastaa lainamaksuilla tai ostaa suoraan.” (Ote Suomen Taiteilijaseuran ja Kaakon Taiteen julkaisusta: Saavutettavaa taidetta, selvitys taidelainaamoiden nykytilanteesta Suomessa, 2018)

Taidelainaamossa on esillä Joensuun Taiteilijaseura ry:n taiteilijajäsenten teoksia, joita voit lainata tai ostaa kerta- tai osamaksulla. Meillä voit maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Joensuun Taidelainaamossa tällä hetkellä lainattavissa ja myynnissä olevia teoksia voit tarkastella o­hei­ses­ta web-galleriasta, jossa on lisäksi esillä teoksia, jotka ovat kooltaan liian suuria pi­det­tä­vä­ksi Taidelainaamossa. Näiden teosten tiedoissa lukee ”Taiteilijan ateljeessa”. Jos olet kiinnostunut näistä suuremmista teoksista, ota yhteyttä taidelainaamoon. Web-galleriaa uudistetaan ja päivitetään vuoden 2019 aikana.

Kaikkien teosten osto- ja lainaussopimusten teko tapahtuu paikan päällä Joensuun Taidelainaamossa. Lainaaja huolehtii teoksen asianmukaisesta kuljetuksesta ja on velvollinen korvaamaan laina-aikana mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Lainaaja maksaa teoksesta kuukausittain lainausmaksun, jonka suuruus riippuu teoksen myyntihinnasta. Lainatun teoksen voi palauttaa milloin vain takaisin Taidelainaamoon.

Teoksen voi ostaa suoraan käteisellä tai osamaksulla ilman lainaustakin.

Löydät meidät myös somesta!