Topical

Ikkunagallerian kesäkuu, Karoliina Arvilommi

Out in Eden eli

Metsäkävelyllä

Maailma on paratiisi, ihmeellinen, kaunis, hämmästyttävä. Jospa lakkaisimme tuhoamista sitä ja nauttisimme siitä. Jospa alkaisimme näkemään itsemme eläinlajina, osana luontoa, ei kuluttajana.

Viime vuosina olen työskennellyt palapeli-sarjan parissa. Työt koostuvat osista, jotka voivat olla useissa eri “rooleissa”. Esimerkiksi tässä työssä oleva puun latva on toisessa “palapelissä” linnun vartalo. Meidät on kaikki tehty samoista aineista, olemme yhtä.

Useimmiten työni lähtevät liikkeelle väreistä, niiden vaikutuksesta toisiinsa, ja ne heijastelevat mielialojani. Työskennellessäni uppoan värien ja muotojen maailmaan.

Lapsuuteni kesät vietin saaressa lähellä itärajaa.

Neljännes elämästäni oli aurinkoa, lokkien kirkunaa, kalojen perkuuta, laineiden liplatusta, uimista, rantakallioita. Oli tilaa, aikaa ja valoa. Ei sähköä, ei kiirettä.

Tästä kiireettömyyden ja tilan tunnusta, ja auringon kimaltelusta veden pinnalla saan nauttia myös nykyisillä asuinsijoillani Pohjois-Karjalassa, ja toivoakseni tämä välittyy töideni kautta.

Materiaalini, Suomenlampaan villan, hankin paikallisilta luomutiloilta. Pesun, värjäyksen ja karstauksen teemme yhdessä mieheni kanssa. Näin tiedän että lampailla joiden villaa käytän töissäni on hyvä elämä. samalla varmistan villan laadun. Hankkimalla materiaalin läheltä vältän kuljetuksen ja pakkaamisen aiheuttaman ympäristökuormituksen.

Tekniikkana käytän perinteistä vesihuovutustekniikkaa, jota olen muunnellut kokeilujen kautta ja löytänyt itselleni oman tekniikan jolla saan haluamani lopputuloksen. Huovutus tekniikkana on vapaa ja maalauksellinen. Orgaaniset muodot ovat luontevia.

Karoliina Arvilommi työskentelee kotinsa yhteydessä olevalla työhuoneellaan Värtsilässä, kivenheiton päässä venäjän rajalta. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin niin koti- kuin ulkomailla sekä opettanut käyttämiään huovutustekniikoita ympäri maailmaa.

KAROLIINA ARVILOMMI

tekstiilitaiteilija, taidekäsityöläinen

www.liinalommi.com