Yleistä

Taidekeskus Ahjo sijaitsee aivan Joensuun ydinkeskustassa, Joensuun taidemuseo ONNI:n vastapäätä. Jugendvivahteinen viihtyisä puutalo on alunperin rakennettu Klassisen Lyseon voimistelusaliksi vuonna 1911. Rakennuksessa on säilytetty sen vanha olemus, kuten esim. puulattiat. Suuret ikkunat antavat kuusi metriä korkeisiin saleihin kauniin, epäsuoran valon.

Taidekeskus Ahjoa ylläpitää Joensuun Taiteilijaseura ry. Ahjon tila siirtyy vuoden 2021 alusta alkaen Joensuun Taiteilijaseura ry:n hallintaan. Vuonna 1997 perustettu Taidekeskus Ahjon kannatusyhdistys ry hallinnoi Ahjon näyttelytoimintaa vuodet 1997-2020.

Ahjossa järjestetään monipuolista näyttelytoimintaa ja tapahtumia. Näyttelyaikoen ulkopuolella tlloja voi vuokrata
erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, kuten konsertteihin, luentoihin, teatteri- ja tanssiesityksiin. Vuokrattavia tiloja on yhteensä viisi kappaletta: Sysi-sali (163 m²), Hehku-tila (16 m²), Hiili-tila (16 m²), Kytö-tila (14 m²) ja Liekki-tila (7,5 m²).

Ahjo on nopeasti reagoiva, uusille taidemuodoille avoin taidekeskus. Pyrimme esittelemään
sekä kansallista että kansainvälistä taidetta. Näyttelyihin on vapaa pääsy!