Ajankohtaista

Ikkunagallerian toukokuu Laura Melkinen

Rauha, Peace, Gloria Dei (2019)

Rauhaa, rakkautta ja puutarhanhoitoa! Peace on yksi maailman kuuluisimmista jaloruusuista, isokukkainen ryhmäruusu. Tämä teehybridi on saanut kauppanimensä toisen maailmansodan jälkeisen rauhan kunniaksi 1945. Kasvi on jalostettu Ranskassa Meilland-perheessä; jossa taimia on kasvatettu vuodesta 1936 alkaen nimellä Madame A. Meilland. Talvisuojattuna ja suotuisassa kasvupaikassa tämä ”hienostunut rouva” kestää myös Suomen olosuhteet.

”Tässä ruusussa minua kiehtoo sen upea, lähes epätodellinen väri, joka vaihtuu päivittäin kukan kehityksen vaiheissa kehittyvästä nupusta täyteen kukoistukseen ja lakastumiseen. Lämpimän ja kylmän keltaisen, valkoisen eri sävyjen sekä herkästä lähes kirkkaaseen pinkkiin ja ruusunpunaan vaihtelevat sävyt leikkivät voimakkaasti kerrotun kukinnon ohuilla terälehdillä valon käydessä siihen eri suunnista… No, ymmärrät heti, jos olet nähnyt tämän ruusun kukkivan!”

Ikkunagallerian toukokuun 2019 teos on maistiainen suuremmasta, elokuussa 2019 avautuvasta Taidekeskus Ahjon (Kirkkokatu 23, Joensuu) näyttelystäni. Toukokuu on myös puutarhaharrastajien kiireisin kuukausi: nyt varmistetaan koko kesän kukkaloisto!

---

Laura Melkinen (s. 1975 Liperi) on kontiolahtelainen kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän valmistui ensin metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta 1999, sitten kuvataiteilijaksi 2005 ja ylempään tutkintoon Saimaan ammattikorkeakoulusta 2015. Melkinen on toiminut vapaana taiteilijana, kuvataiteen opettajana sekä alan yhdistys- ja luottamustehtävissä. Melkinen työskentelee suurikokoisten maalausten sekä ajoittain taideprojektien ja yhteisötaiteen parissa. Hän on Taidemaalariliiton ja Joensuun Taiteilijaseuran jäsen.

”Minua kiinnostaa maalaamisen tilallinen luonne ja teokseni ovat kehittyneet pikkuhiljaa ulos perinteisestä taulumuodosta. Kiinnitän arjessa huomiota pieniin, kiinnostaviin yksityiskohtiin, jotka nostan taiteessani esille ja tarkastelun kohteiksi. Tärkeintä maalaamisessa ovat kuitenkin maaliaineen ominaisuudet, valo ja väri.”

”Olen myös intohimoinen pensasruusuharrastaja!”