Ajankohtaista

Joensuun Taiteilijaseura ry:n Kirjaston Seinägalleria syyskuu: Tuija HP

Tuija HP (Hirvonen-Puhakka) on enolainen kuvataiteilija (yamk). Hän on tehnyt kansainvälisiä yhteistyötaidehankkeita vuodesta 2004 alkaen. Hän toimii kuvataiteen opetus- ja ohjaustehtävissä sekä tuottajana taide- ja kulttuurituotannoissa. Hänellä on luottamustoimia alan yhdistyksissä ja vuodesta 2017 lähtien hän on ollut Joensuun Taiteilijaseura ry:n puheenjohtaja. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä, nähtiin Galleria Kohinassa Joensuussa, ja ryhmänäyttelyissä hän oli ollut Kaapelitehtaalla, Imatran Taidemuseossa ja Forum Box:ssa Helsingissä. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 mm. Berliinissä ja Helsingissä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin mm. Saksassa, Venäjällä, Hollannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Japanissa.


Tuija HP (Hirvonen-Puhakka)

kuvataiteilija

tuijahp@gmail.com, http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2228, https://tuijahirvonenpuhakka.portfoliobox.net/tuijahp

www.tuijahp.com. https://youtu.be/6w7iAh5BOx8

Esillä oleva The plastic world -teos on ympäristöstä lähtöisin. Luonto, metsä ja vesistömme ovat omassa taiteellisessa ilmaisussani tärkeitä. Joka syksyinen sienireissu saa surua aikaan, vanhat metsät häviävät ja samalla ainutlaatuinen vanhan sekametsän kokemus alkaa olla harvinaista herkkua, ja sen eteen on ajeltava yhä enemmän autolla, joka ei ole ekologista. Törmään yhä useammin luonnossa muovin paloihin; muovipussiin, kääreeseen, tupakantumppiin tai astianosaan.

Elämässä on tehtävä valintoja ja nämä ovat yleensä hankalia, jos haluaa liikkua ja matkustella. Voin edes vähäisesti vaikuttaa omalla käytökselläni luonnon tilaan. Tai saan paremman omatunnon.