Ajankohtaista

Galleria Kohina: Maritta Meckelborg "Silmut"

Maritta Meckelborgin näyttely "Silmut" Galleria Kohinassa 23.6. – 11.7. koostuu puupiirroksista ja suurista akvarelleista. Isot akvarellit kertovat metsän tarinaa; kuinka metsä on valloittanut ihmisen muokkaamaa maisemaa takaisin omaksi alueekseen. Vesiväritöiden kohteet ovat yksityiskohtia isosta kokonaisuudesta, kaatuneita puita, sortuneita töyräitä, umpeenkasvaneita rantoja, jotka peittävät alleen tarinoita ihmisten elämästä sukupolvien takaa.

Puupiirroksissa ovat pääosassa hirvet. Hirvissä on jotain mystistä niiden tavanomaisuuden lisäksi. Hirven kohtaaminen on joka kerta hieno kokemus; jo hirven liikehdintä on majesteetillisen tyylikästä. Hirvi esiintyy kalliomaalauksissamme, menneen aikakauden mysteereissä, joiden merkitys ei ole meille tämän aikakauden ihmisille täysin auennut. Teos ”Joskus öisin mietin yhteistä matkaa Polariksen alla” viittaa yhteydestä menneeseen ja ajan käsitteeseen sekä sen pohtimiseen.

Maritta Meckelborg on kuvataiteilija, joka maalaa, piirtää ja tekee grafiikkaa erilaisin tekniikoin ja sekoittaen niitä. Ympärillä oleva arkinen muuttuu työhuoneella kuviksi.” Pidän maalaamisessa siitä, että voin tehdä isosti, ilmavasti ja samalla pipertää. Pidän paperille syntyvästä jäljestä. Puupiirros ja vesiväreillä työskentely ovat ihmiskunnan vanhimpia tapoja tehdä kuvataidetta. Työskentelyäni ei rajaa erityisesti mikään aihe eikä tekemisen tekniikka. Huomaan, että töissäni toistuvat usein lähellä oleva luonto ja eläimet. Usein työni viestivät ajatusta tai ideaa, joka on kuvan takana, siksipä teoksen nimeäminen on osa ajatus- ja työskentelyprosessia. ” Maritta Meckelborg